За „Жените в дрехите,“ Това е не това, което се носи, е защо го носите

Тя може да бъде трудно да се говори за дрехи в един интелигентен начин. Fashion критик Кенеди Фрейзър пише в The New Yorker, че актът на обличане на една дреха може да изглежда почти крадешком или тривиално, нещо под дебат или интелектуално съдържание. Редакторите на жените в дрехи ще се съгласят, че това е едно предизвикателство. Книгата събира есета, разговори, снимки и препоръки от повече от 600 жени, говори за това как дрехите форма или ги отразяват като човешки същества.

„Когато чуете думата“ мода „просто мисля, модно списание“, казва писателят и жените в Облекла редактор Хайди Julavits. „Мислиш ли, че на … много по-повърхностен начин на говорене за това, което ще ви постави върху тялото си.“

Така че тя и нейните двама сътрудници, писатели Шийла HETI и Лиан Shapton, реши да изпрати въпросници на стотици жени.

Жените в Облекло
Жените в Облекло
от Leanne Shapton, Шийла Heti и Хайди Julavits

Мека, 515 страници закупуват
„Искахме да се питат хората въпроса, че в някои отношения може да бъде провинция модно списание, но ние искахме да наистина свободни хора от това мода език“, казва Julavits.

В края на краищата, мода език списание може да бъде едновременно уморен и покровителствено: „трябва да имат съоръжения“, „какво трябва“ или „който го носеше най-добре“? Заедно, редакторите на жените в дрехите, създадени списък на 50-далеч по-интригуващи въпроси към облеклото:

Каква е вашата културна среда и как е, че влияе как се обличаш?

Смятате ли, че имате вкус или стил? Кое е по-важно?

Как пари се вписват в това?

Знаете родителите ви ви научи неща за дрехи, грижи за облеклото си, превръзка или стил?

Моля, опишете вашия ум. Моля, опишете вашето тяло. Моля, опишете вашите емоции.

Друго нещо, което те искаха да знаят е броят на жените не се интересуват от дрехи. Сред хиляди, или така отговори, само 5% не са.

„Това е толкова разочароващо, когато хората казват:“ Аз не се интересувам от дрехи „, казва Julavits. „Знаеш ли, какво означават те е:“ Аз не искам да се появи, за да се грижи за дрехите. “ “

Това със сигурност е вярно за редактор Шийла Heti. Тя е автор на автобиографичната романа Как ако дадено лице е?, Който анализира процес се опитва да отговори на този въпрос на една жена. Heti казва, че никога не е дал никаква мисъл за дрехи; тя имаше един интериор живот, и дрехите са външни. Но това се промени преди няколко години.

Тя казва: „Аз се събудих един ден и аз просто си помислих,“ Днешният ден, че аз искам да разбера как да се облича. “ Знаеш ли, аз исках да знам какво мислят другите жени около като те облякох:. Как те са знаели какво да купите в магазина, как те са знаели какво искат да носят Исках да сортирате на разбера какво е моя вкус „.
Увеличи изображението
Шийла Heti (от ляво), Лиан Shapton и Хайди Julavits започва да работи по въпросите на жените в Облекла след Heti преживя един вид мода пробуждане.
Gus Powell / С любезното съдействие на Blue Rider Press
Облекло Както Памет

изявления на книгата идват от хор от гласове от цял ​​свят. Нейните истории са за облекло като интимност, емоция и памет. Една жена говори за емиграция като дете от Виетнам, само за да види семейството труда й ден и нощ при производството на вратовръзки и пояси домашна Sweatshop. Друг е едноседмична дневник на компулсивни покупки на жената. И още един, по изпълнител Miranda юли, фотографии шест непознати в един другиму любими тоалети.

Има известни имена – Синди Шърман, Лена Дънам, Моли Рингуалд – но по-голямата част от твърденията са от жени от всички възрасти, някои анонимни, други не.

Един от участниците е Джилда Haber на Silver Spring, MD. Като автор и преподавател, тя е автор на хиляди страници на правила за облекло връщане назад по отношение на древна Гърция и Рим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *